Livs.se

2019-07-22 kl 13.30

Möt Livs på Stockholm Pride

Snart är det dags Stockholm Pride, Nordens största Pridefestival. Livs är med och ordnar aktiviteter under festivalen.

Stockholm Pride arrangeras från den 29 juli till den 3 augusti. Festivalens medelpunkt är Pride Park på Östermalms IP. Dit kommer tiotusentals besökare för att bland annat titta på utställningar, umgås och uppleva artister. Här finns LO på plats i ett tält.

Bemannar LO:s tält på Pride Park

Under den 31 juli och 1 augusti står förtroendevalda från Livs i LO-tältet. Vi ordnar dragningar i vårt chokladhjul, berättar om förbundet och samtalar med besökare om fackliga frågor.

Syftet med Stockholm Pride är att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Tror på allas lika värde

Livs deltar eftersom vår människosyn bygger på allas lika värde och lika rättigheter. I vardagen yttrar det sig i att vi kräver att anställda har likvärdiga villkor och möjligheter på sina arbetsplatser. Vi tar strid för medlemmar som blivit diskriminerade ur olika aspekter.

– Stämningen på Prides festivalområde är alltid glad och kärleksfull. Det märks att folk är där för kärlekens skull, säger Louise Schelin, förbundsstyrelseledamot för Livs som deltagit i flera festivaler.

Livs deltar i paraden

Lördagen den 3 augusti klockan 13 avgår Pride Parad från Norr Mälarstrand utanför Stadshuset. Det är en färgsprakande manifestation för mänskliga rättigheter och allas rätt att älska vem de vill. Förra året lockade den 55 000-60 000 deltagare.

LO har en samlad grupp i paraden och där deltar medlemmar samt förtroendevalda från Livs. Paraden går genom de centrala delarna av staden och avslutas på Östermalms IP. Alla som delar Pride Stockholm värdegrund är välkomna att gå med i paraden.