Livs.se

2019-11-19 kl 15.59

Förstapris till två medlemmar från Livs i prisutdelningen av Ledstjärnan

Priset Ledstjärnan delas ut av Folksam-LO Pension. Tanken med priset är att lyfta fram personer som har gjort skillnad inom hållbarhet, jämställdhet, jämlikhet eller schysta arbetsvillkor. 

Michelle Malmberg har tilldelats förstapris för sin ansats att stå upp mot orättvisa och mobbning på arbetsplatsen.
Hon visade mod och sin syn på rättvisa genom att anmäla missförhållanden när kollegor blev dåligt behandlade och mobbade. Michelle var en av dem som anordnade Livs första ungdomsforum och vågade ta debatten under #metoo. Michelle blev nominerad av en arbetskamrat på Felix som berättade att han blivit inspirerad av hennes kamp för jämställdhet.

– Det är jättestort att få bli nominerad och att dela förstapriset med Berit är helt fantastiskt, berättar Michelle.

Berit Starkenberg har tilldelats förstapris för att hon konsekvent och med en tydlig vision arbetat hårt för att göra skillnad där det kanske märks som mest. I plånboken och i självkänslan.

Berit Starkenberg har under sina 30 år på Marabou drivit en enastående kamp för att lyfta kvinnors löner och ifrågasätta normen att män ”får” jobb som är mer ansvarsfulla och därmed betalar mer. Som klubbordförande och facklig feminist inom Livs har hon varit drivande i en positiv löneutveckling där kvinnors löner höjts till männens nivå och även för att fler roller på arbetsplatsen har öppnats upp för kvinnor.