Livs.se

2012-05-31 kl 11.27

Konflikten hos Nestlé Panjang – Kampanjen ”Vi är de 53” är slut

IUL publicerade idag följande offentliga uttalande på sin hemsida:

”IUL och Nestlé välkomnar lösningen på konflikten i Panjang i Indonesien om anställningsformen för 53 anställda som sparkades den 5-6 oktober 2011. Samtal har förts under hela konflikten och Nestlé Indonesien erbjuder nu de 53 före detta anställda möjligheten att återanställas på de tidigare villkoren utan några negativa följder.

Därmed är konflikten i Panjang i Indonesien slut. IUL-anslutna SBNIP kommer att underteckna kollektivavtalet med Nestlé Indonesien och de båda lokala parterna har lovat att försöka lösa framtida utmaningar på ett respektfullt och konstruktivt sätt.”

– På våra 53 medlemmars vägnar i Panjang, Indonesien, och deras fackförbund SBNIP vill jag tacka alla IUL:s medlemmar för deras enastående stöd under den långa och svåra konflikten, säger IULs generalsekreterare Ron Oswald i en kommentar.

– Därmed avslutas nu kampanjen ”Vi är de 53”. De 53 medlemmarna i Panjang återanställs den 1 juni och börjar arbeta på fabriken igen den 4 juni med samma rättigheter och förmåner som tidigare, samt med garantier för att de ska kunna fortsätta vara medlemmar i facket, fortsatte Oswald.

– Detta är ett bevis på att  internationell solidaritet är viktigt och nödvändigt, säger Livs ordförande Hans-Olof Nilsson i en kommentar.