Livs.se

2016-03-31 kl 11.33

300 medlemmar drabbas när Findus i Bjuv lägger ner

Findus i Bjuv ska läggas ned och produktionen flyttas till Tyskland. Det drabbar 650 anställda varav 300 är medlemmar i Livsmedelsarbetareförbundet.

Livsmedelsarbetareförbundet nåddes idag av informationen att Findus i Bjuv ska lägga ned. Produktionen ska flytta till Reken i Tyskland. Så sent som i fjol köptes Findus av Nomad Foods, ett företag som är registrerat på Brittiska Jungfruöarna.

Findus i Bjuv har ca 650 anställda. 300 medlemmar i Livsmedelsarbetareförbundet drabbas. Personalen informerades idag om beslutet. Enligt uppgifter var dagens information knapphändig och möttes bland annat av burop.

– Beslutet att lägga ned är helt obegripligt, säger Kent Ahlgren, klubbordförande vid Livsklubben på Findus. I juni förra året invigdes en helt ny fabrik med norra Europas största fryslager. Vi har sedan dess ökat produktionen och blivit lovade mer.

– Det är en katastrof för de anställda, säger Hans-Olof Nilsson, Livs ordförande. Men det är också en stor katastrof för Bjuvs kommun. Sedan Nestlé sålde Findus till riskkapitalisterna EQT har de haft flera liknande ägare som skott sig gott på företaget. När Nomad Foods sen köpte Findus trodde vi att det var slut på riskkapitalism och att företaget skulle få arbetsro, fortsätter Nilsson.

Findus har ju också nyligen stolt presenterat konceptet ”Food valley” med stora växthus och odling av jätteräkor, avslutar Nilsson.