Livs.se

2023-04-27 kl 10.57

Fira första maj med Livs!

Kom och fira arbetarrörelsens högtidsdag den första maj med Livs! På måndag samlas representanter från Livsmedelsarbetareförbundet runtom i landet för att demonstrera tillsammans. Nedan hittar du firanden in din närhet!

I år samlas LO och Socialdemokraterna under parollen "För hela Sverige". Vi vill se ett Sverige som präglas av rättvisa, respekt och gemenskap, men vi ser att den svenska samhällsgemenskapen alltmer faller sönder. Därför är det dags att bygga en ny stark samhällsgemenskap och en ny riktining för Sverige. Mer info från Socialdemokraterna finns här.

Livsmedelsarbetareförbundets ordförande håller i år sitt tal i Örebro!

Livs första maj-firanden:

Örebro 

I år är Livs föbundsordförande Eva Guovelin huvudtalare vid första maj. Kl. 13.00 möts vi upp på Stortorget för att prata om hur vi tillsammans kan utveckla Örebro. LO bjuder på korv. 14:00 är det samling i slottsparken och kl. 14:30 börjar demontrationståget. Kl. 15.00 inleds talen på Stortorget.. Se inbjudan för fullt program. 

Inbjudan första maj i Örebro

Stockholm 

Första maj inleds kl. 10:30 på Livs förbundskontor på Upplandsgatan 3 med lättare förtäring och plakat-verkstad. Kl. 12:30 är det gemensam promenad till Humlegården för avmarch 14:00. 15:00 inleds talen vid Norra bantoget, årets huvudtalare är Mikael Damberg,  Se inbjudan för fullt program.

Inbjudan första maj i Stockholm 

Linköping

Första maj inleds på Livs regionskontor på Alkagatan 2 med lättare förtäring och plakat-verkstad. Kl. 13:00 är det gemensam promenad till Borgården där det är avmarch mot St. Larsparken. Se inbjudan för fullt program. 

Inbjudan första maj i Linköping 

Visby

Kl. 10:00 samling i Rute folkets hus
Kl. 13:30 på Samling i Visby östercentrum där Ann Lindhe talar. 

Göteborg

Första maj i Göteborg firas från kl. 13:00 med familjeaktiviteter vid Olof Palmes Plats. 15.30 sker uppställning Haga Nygata och 16:00 är det avmarch.  Tal på Götaplatsen av bland annat Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson. Se inbjudan för fullt program. 

Inbjudan första maj i Göteborg 

Hunnebo

Första maj firas i Hunneboparken kl. 11-17. Se inbjudan för fullt program. 

Inbjudan första maj Hunnebo 

Falkenberg

Samling kl. 12.00 vid Rådhustorget. Avmarsch kl. 12.30
Årets talare är Martin Nyberg, vice ordförande Handels och Aida Birinxhiku, lokal riksdagsman.

Skara

Livs träffas på Scan där vi bjuder på korv med bröd och kaffe med bulle från klockan 08.30 (Scans huvudingång, mitt emot Livs gamla lokalkontor)

Där finns färdiga plakat från Livs och det kommer även att finnas möjlighet att göra eget plakat. Se inbjudan för fullt program och anmälan. 

Inbjudan första maj i Skara 

Information om första maj i Skaraborg 

Kristianstad

Friandet startat kl.11:00 i Tivoliparken. Därefter följer musikuppträdanden innan avmarsch för demonstrationståget. Kl. 14:00 talar Gunilla Svantorp. Se inbjudan för fullt program. 

Inbjudan första maj i Kristianstad

Eslöv 

Samling på Stora Torg Eslöv kl.12:30. Avmarsch mot Trollsjön kl.13:00. Vid Trollsjön talar LO-Skånes ordförande Per-Ola Nilsson. 

Inbjudan till första maj i Eslöv

Umeå

Livs firar första maj i Umeå tillsammans med Socialdemokraterna och LO. Klockan 12:00 är det samling i Döbelns Park. Klockan 12:30 är det avmarsch mot Rådhustorget där huvudtalare är Fredrik Olovsson, riksdagsledamot (S) och gruppledare i näringsutskottet. Klicka på länken för fullt program. 

Inbjudan första maj i Umeå