Livs.se

2011-04-29 kl 13.59

Framtidens fackförening

Möt Livs inspiratörer på den Stora resan mot framtidens fackförening.

LO-förbunden har startat ett gemensamt arbete som vi kallar den Stora resan. Vi ska lyssna på unga vuxna som är oorganiserade för att få veta varför de inte är medlemmar och hur de ser på framtidens fackförening. Vi ska alltså fortsätta att göra det som vi är bra på, att träffa folk på våra arbetsplatser och samtala. Det som vi nu lägger till är att mer systematiskt notera vad vi får veta så att vi på allvar kan analysera läget och förbättra vårt erbjudande om medlemskap.

Klicka på ikonen längst ner till höger på förbundets startsida så kommer du in på Resans hemsida. Där träffar du inspiratörerna. Tre av dem är medlemmar i Livs. Låt dig inspireras av deras bloggar och ta till dig tips och idéer där.

Många i Livs har anmält sig som lyssnare, alltså de som i vardagen ska samtala med de unga vuxna. Det enda sättet att få reda på varför de unga vuxna väljer att stå utanför fackföreningen är att fråga. Vartefter samtalen har genomförts så markeras de med en röd punkt där samtalet har ägt rum. De röda punkterna på Sverigekartan som du hittar på Resans hemsida, blir fler och fler. Följ arbetet där.

– Det känns positivt att vi jobbar långsiktigt med att förbättra medlemskapets värde, säger Kristina Nordström ansvarig förbundsombudsman.