Livs.se

2020-04-27 kl 12.59

I år firar vi första maj digitalt

I år är folksamlingar inte tillåtna och vi håller distans till varandra för att stoppa coronaviruset från att spridas. Men Livs firar ett digitalt första maj i år och det görs i samarbete med LO och Socialdemokraterna.

Vi står mitt uppe i den allvarligaste kris som de flesta av oss har upplevt i vår livstid. Krisen har samtidigt visat vikten av att livsmedelsförsörjningen fungerar. När myndigheterna uppmanar alla som kan att jobba hemma måste de flesta av oss livsmedelsarbetare fortsätta att gå till jobbet.

Livs ordförande, Eva Guovelin skulle ha talat i Filipstad, men gör istället en kort film med ett tal. Talet berör vår bransch och hon tar upp politiska åtgärder som behövs för ett tryggare samhälle och bättre arbetsmarknad. Ta del av filmen som läggs upp klockan 10.00 på 1 maj på livs.se och sociala medier – gilla och dela om du håller med!

Följ livesändningen

Även om vi inte kan samlas på gator och torg i år så är våra budskap om arbete, jämlikhet och solidaritet kanske viktigare än någonsin. Därför vill vi uppmana förtroendevalda och medlemmar att följa livesändningen på Socialdemokraternas och LOs Facebooksidor. Den kommer också att delas av Livsmedelsarbetareförbundets Facebooksida.
Livesändningen pågår klockan 11.00–12.00 på första maj. Den innehåller musik, filmer och tal av statsminister Stefan Löfven och LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Här hittar du eventet

Facebook-event Första maj 2020

Så här kan du delta och visa din delaktighet i första maj i år:
  • Gilla och dela filmen med Livs förbundsordförande Eva Guovelin.
  • Uppdatera profilbild på Facebook med årets Första maj-märke:

Facebook-Ändra din profilbild

  • Häng ut något rött från balkongen eller fönstret. Ta en bild och ladda upp på sociala medier med #förstamaj, #visäkrarmaten, #LivsSverige
  • Årets första maj-märke kan beställas här:

Socialdemokraternas webshop första maj-märke

  • Följ livesändningen, delta i kommentarsfälten och uppmana fackliga kompisar från hela landet att göra detsamma.
  • Dela gärna eventet i egna kanaler och bjud in fler att delta. Använd hashtagen #förstamaj då ni delar och sprider information om första maj.