Livs.se

2016-04-08 kl 11.41

Livs arrangerar stor manifestation i Bjuv

”Rädda Bjuv – Stoppa nedläggningen av Findus” är parollen på en manifestation som hålls lördagen den 9 april i Bjuv.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson(S) medverkar tillsammans med bland andra Jonas Sjöstedt, partiledare (V) och Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförande.

– Vi kräver att ägaren Nomad Foods tänker om – och tänker rätt. Planerna på att lägga ner Findus i Bjuv är helt orimliga och drabbar direkt 450 anställda som varslats om uppsägning. Det är en riktig käftsmäll mot många tusen som på ett eller annat sätt är beroende av fabriken, säger Hans-Olof Nilsson, förbundsordförande för Livsmedelsarbetareförbundet som tillsammans med Livsklubben Findus Bjuv är värdar för manifestationen.

– Vi väntar bred uppslutning och det stärker oss att vår kamp får stöd inte minst genom att arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och Karl-Petter Thorwaldsson sluter upp och talar vid manifestationen, fortsätter Nilsson.

– Vi väntar stor uppslutning till manifestationen. Vi ser ett enormt engagemang bland annat genom en Facebookgrupp som vi startat och som redan har nära 13 000 följare, avslutar Nilsson.

Program 9/4 i Bjuv
11.30 Samling vid Varagårdsskolan
12.00 Avmarsch mot Folkets Hus
12.30 Appeller av inbjudna talare

Medverkande:

  • Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister (S)
  • Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet
  • Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförande
  • Hans-Olof Nilsson, förbundsordförande Livsmedelsarbetareförbundet
  • Anders Månsson, kommunalråd i Bjuv (S)
  • Kent Ahlgren, ordförande, Livsklubben Findus Bjuv

Facebook:
www.facebook.com/RaddaBjuv