När man blir arbetslös vill man ha sin ersättning snabbt. Just nu har vi längre väntetider än vanligt.

Väntetid är den tid det tar från att vi har tagit emot din första tidrapport till att du får din ersättning. I vanliga fall är väntetiden 3 veckor men just nu är den cirka 7 veckor. Väntetiden kan variera beroende på hur omfattande ditt ärende är. Vi handlägger alla ärenden i turordning och vi gör vårt bästa för att du ska få ersättning så fort som möjligt.

När vi kommer till ditt ärende är det bra om din ansökan innehåller alla de uppgifter som behövs. För att du ska slippa vänta i onödan kan du se till att din ansökan är fullständig. Titta gärna igenom stegen nedan: 

Det är viktigt att vara inskriven som arbetssökande
se till att du skrivit in dig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen

Att göra-listan på Mina sidor

Skicka in intyg enligt uppgifterna som finns på din att-göra-lista i Mina sidor.

Skicka in arbetsgivarintyg

Dina arbetsgivare kan enkelt fylla i intyget åt dig online via e-tjänsten Arbetsgivarintyg.nu. Om du har haft flera anställningar ska du skicka in ett intyg för varje anställning. 

Skicka in tidrapporter

Tänk på att tidrapportera regelbundet så att du får din ersättning så fort som möjligt. All innestående ersättning kan betalas ut när beslutet fattas.

Kontrollera dina kontaktuppgifter

För att kunna få information från oss är det viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig. Kontrollera därför att alla dina uppgifter stämmer. 

Svara på meddelanden

Svara på eventuella meddelanden från oss och fråga oss om du har frågor.